Пятница, 19.04.2024, 12:27
ГО ДЦМ "ДОБРО"
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Наша кнопка
Разместите нашу кнопку у себя на сайтe

Описание сайта


Мини-чат
200
Форма входа
Наш опрос
Оцените деятельность городского головы
Всего ответов: 117
Главная » 2013 » Ноябрь » 13 » Через тайфун на Філіпінах голодують учасники міжнародних кліматичних переговорів ООН, закликаючи делегації до рішучих дій
00:05
Через тайфун на Філіпінах голодують учасники міжнародних кліматичних переговорів ООН, закликаючи делегації до рішучих дій

Супертайфун Хайан, що обрушився на Філіпіни 6 листопада 2013 року, викликав хвилю радикальних акцій на міжнародних кліматичних переговорах ООН. Офіційні делегації країн, неурядові організації та їх мережі вдалися до голодування.

 

У вступному пленарному засіданні першого дня переговорів голова делегації Філіпін пан Йеб Санo виступив з чуттєвою промовою*, закликаючи домогтися прогресу в кліматичній угоді. Він говорив про свого брата, який не їв протягом трьох днів, тому що допомагає жертвам тайфуну. 

 

"У солідарності з моїми співвітчизниками, які зараз знаходяться в пошуках їжі на батьківщині, я оголошую добровільне голодування на захист клімату. Це означає, що я відмовляюся вживати їжу протягом цієї конференції" - заявив пан Сано.

 

Коли пан Сано виходив з пленарного засідання, активісти розгорнули банери на знак солідарності. На них було представлено число жертв і питання «Скільки ще?». Голова делегації Філіпінів привітав та обійняв активістів. Але відразу після цього службою безпеки заходу були ізольовані та позбавлені бейджів троє з них.

"У світлі цієї трагічної катастрофи, це дивно, що РКЗК ООН намагається змусити замовкнути голос солідарності", сказала Клеменс Хатін, одна з тих, кого було позбавлено участі у переговорах. «Корпоративні логотипи** тут розміщені  усюди, а простий знак солідарності з людьми, постраждалими від впливу клімату, це проти правил? Вугільна промисловість загрожує перетворити переговори на фарс, додаючи страждань людям з Філіпін та іншим, хто підпадає під зону ризику кліматичних катастроф” .

Обурені низькими амбіціями заявлених позицій країн на переговорах, неурядові і молодіжні організації, включаючи активістів з України, приєднались в голодуванні до делегації з Філіпін. Олена Ангелова, активістка УМКА, зазначає:

"Десять тисяч загиблих або незнайдених - це не та цифра, яку можна проігнорувати.  Я розумію, що рішення, прийняті на переговорах, безпосередньо впливають на безпеку людства. Тому я, як і багато інших, оголошую голодування під час конференції. Якщо це може хоч якось вплинути на ситуацію в цілому, я хочу цим скористатися”.

 

Уаел Хмайдн, голова Міжнародно робочої мережі зі зміни клімату (CAN International), також приєднався до протесту. Пан Хмайдн готовий припинити голодування, якщо країни, асоційовані з найбільшою часткою викидів в атмосферу, проявлять рішучість та визнають свою відповідальність.

 

"Розвинені країни мають підвищити свої амбіції порівняно з існуючими зобов’язаннями викидів в атмосферу. В першу чергу, я говорю про групу BASIC та країни з розвиненою нафтовидобувною галуззю. Ми маємо чітко розуміти елементи майбутньої кліматичної угоди, поки що, на жаль, це далеко від правди” - зазначає Хмайдн.

 

___________________________________________________________________________

 

* http://www.rtcc.org/2013/11/11/its-time-to-stop-this-madness-philippines-plea-at-un-climate-talks/ Промова пана Сано 11 листопада 2013 року на першому пленарному засіданні COP19

 

** Зал пленарних засідань перебуває під емблемою Arcelor Mittal, однієї з найбільших і забруднюючих металургійних компаній в світі. Металургійна промисловість, поряд із цементною і вугледобувною, є одним з найбільш значущих антропогенних джерел викидів в атмосферу в Україні.

COP в цьому році був прозваний "Вугільним COP", частково через те, що приймаюча

країна залежить від вугільних електростанцій, а також через Міжнародний саміт Світової Вугільної Асоціації, який відбудеться у Варшаві протягом другого тижня переговорів/

 

*** Країни BASIC - Бразилія, Південна Африка, Індія та Китай http://en.wikipedia.org/wiki/BASIC_countries

 

Просмотров: 974 | Добавил: Vlados | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Календарь
«  Ноябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Мы в Facebook
Мы Вконтакте
Сайты партнеры
  • Фильтры для воды

  • Сайт города Доброполья

  • Національна компанія "Зробимо Україру чистою!"

  • "Териконфест"
  • Copyright MyCorp © 2024