Пятница, 19.04.2024, 15:58
ГО ДЦМ "ДОБРО"
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Наша кнопка
Разместите нашу кнопку у себя на сайтe

Описание сайта


Мини-чат
200
Форма входа
Наш опрос
Оцените деятельность городского головы
Всего ответов: 117
Главная » 2010 » Июль » 10 » Електронне урядуванняння впроваджується у практику в Микаолаєві
22:58
Електронне урядуванняння впроваджується у практику в Микаолаєві

Схоже, що останнім часом Миколаїв стає одним з лідерів у впровадженні системи електронного управління. Даний напрямок стало одним з пріоритетів у роботі міської влади, що стало одним з результатів проекту Фонду розвитку міста Миколаєва, підтриманого МФ «Відродження».

Також миколаївські громадські ініціювали створення громадський експертну раду, яка буде займатися проблематикою електронного управління та електронної демократії. Перше його засідання пройшло у Центральній міській бібліотеці ім. М. Кропивницького за участю Миколаївського міського голови Володимира Чайки. Втім, свій виступ перед присутніми мер почав зовсім з іншого новини. Він повідомив, що нарешті підписано договір з банком про виділення 25 млн. грн. кредиту під 19% річних на ремонт міських доріг.

Тепер уже впевнено можна заявити про те, що основні міські магістралі, які постраждали внаслідок суворої зими, будуть відремонтовані. На думку В. Чайки, впровадження системи електронного управління (її ще називають «електронний уряд») - це майбутнє міського самоврядування. E-government дозволить підняти рівень адмінпослуг, що надаються городянам, на якісно новий рівень. Перед миколаївцями відкриваються широкі можливості, усвідомити які можуть далеко не всі. Щоб краще це зрозуміти, достатньо ознайомитися зі світовим досвідом. У розвинених країнах Європи громадяни через Інтернет можуть спілкуватися з владою, отримувати необхідні дозволи та узгодження, оформляти посвідчення особи і т. д.

У кантонах Швейцарії за допомогою мережі Інтернет декілька разів на рік проводяться референдуми, а Естонія стала першою в світі країною де через Інтернет голосують на виборах. За словами експерта Фонду розвитку міста Миколаєва, доцента Національної академії держуправління при Президентові України Олесі Голинський, впровадження системи електронного управління дозволить подолати такі проблемні місця в роботі влади як недостатня відкритість і відсутність інтерактивного спілкування в мережі Інтернет, знизить терміни і підвищить якість прийняття управлінських рішень.

При цьому вона зазначила, що п’ятирічна міська програма електронного управління та електронної демократії, прийнята нещодавно міською радою, розроблялася з урахуванням досвіду Франції та Росії, повністю відповідає українському законодавству і вимогам міжнародного стандарту ISO 9001:2000. Що таке електронне управління, що зібралися в бібліотеці продемонстрували на конкретних прикладах. Скажімо, як зареєструвати статус приватного підприємця за допомогою сайту держпослуг Російської Федерації.

На сайті пояснюється куди потрібно звертатися, які терміни розгляду звернення, представлені шаблони, бланки документів. Аналогічна система в перспективі має з’явитися і в Миколаєві. А впровадження електронного документообігу дозволить чиновникам у кілька разів скоротити строки обробки документів і окупиться протягом 4 - 6 років. Ступінь прозорості влади підвищить і створення експертної ради при міськвиконкомі з представників громадськості. Така можливість була передбачена в Статуті міста Миколаєва.

Прямо в залі бібліотеки міський голова Володимир Чайка підписав розпорядження про формування цього дорадчого органу.
Контакти

* Золотухін Михайло
* Фонд розвитку міста Миколаєва
* centre.sed@ukrpost.ua
* (0512) 47-38-79
* http://www.frgn.mk.ua/
* Zolotuchin3

Файли

* [Image] programa+.doc 700.5 КБ
* [Image] elektronne_uryaduvannyannya_vprovadzhuet'sya_u_praktiku.doc 31.0 КБ

Просмотров: 810 | Добавил: Vlados | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Календарь
«  Июль 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Мы в Facebook
Мы Вконтакте
Сайты партнеры
  • Фильтры для воды

  • Сайт города Доброполья

  • Національна компанія "Зробимо Україру чистою!"

  • "Териконфест"
  • Copyright MyCorp © 2024