Вторник, 23.04.2024, 10:10
ГО ДЦМ "ДОБРО"
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Наша кнопка
Разместите нашу кнопку у себя на сайтe

Описание сайта


Мини-чат
200
Форма входа
Наш опрос
Оцените деятельность городского головы
Всего ответов: 117
Главная » 2013 » Январь » 10 » IFES проводить школу з виборчого права
23:18
IFES проводить школу з виборчого права
Міжнародна фундація виборчих систем (IFES) спільно з Національним університетом „Києво-Могилянська Академія” та Інститутом виборчого права оголошують початок прийому заявок та відбір слухачів для проходження 10-денного навчального курсу поглибленого вивчення виборчого права, який проводитиметься протягом лютого-березня 2013 року.

Навчальним курсом охоплено всі аспекти виборчого законодавства, яке встановлює порядок проведення загальнодержавних та місцевих виборів, а також практики його застосування. Учасники курсу ознайомляться з усіма видами виборчих систем, порядком адміністрування різних видів виборів, регулюванням передвиборної агітації, фінансуванням виборів, процедурами голосування, підрахунку голосів та встановлення результатів виборів, механізмами вирішення виборчих спорів. Викладачі курсу приділять особливу увагу міжнародним стандартам та кращим зарубіжним практикам з питань, які розглядатимуться в ході курсу, проблемам виборчого законодавства і практики його застосування, а також можливим шляхам вирішення цих проблем. 

За результатами проходження навчального курсу його учасники вмітимуть тлумачити й аналізувати виборче законодавство та проекти законодавчих актів, розуміти тенденції його розвитку, складати позовні заяви, скарги та інші документи, пов’язані з підготовкою та проведенням виборів, знатимуть, на яких питаннях і проблемах варто зосереджувати увагу при здійсненні спостереження за виборами загалом та окремими етапами виборчого процесу зокрема. 

Навчання здійснюватиметься в інтерактивній формі і передбачатиме низку практичних вправ. Курс викладатиметься відомими науковцями та експертами, які мають значний практичний досвід у сфері виборів (народні депутати, експерти, юристи-практики, представники громадських організацій, що здійснюють спостереження за виборами тощо). В ході практичних занять та обговорень, які проходитимуть в рамках курсу, учасники матимуть нагоду обмінятись думками як між собою, так і з членами виборчих комісій, представниками партій та експертами з відповідних питань. 

Основною цільовою аудиторією курсу є експерти та активісти громадських об’єднань. Апліканти повинні продемонструвати, яким саме чином знання та навички, отримані за результатами проходження навчання, зможуть бути використані в поточній роботі громадських об’єднань, які вони представляють, а також продемонструвати бажання працювати над виборчими питаннями у майбутньому з метою посилення спроможності громадських об’єднань, які вони представляють. 

За результатами проходження курсу його учасники отримають відповідні сертифікати (свідоцтва) IFES, Києво-Могилянської Академії та Інституту виборчого права. 
Орієнтовна кількість учасників курсу: 20-25 осіб. IFES здійснює безпосереднє фінансування всіх витрат, пов’язаних з участю у курсі (харчування, надання навчальних матеріалів тощо). 

Для участі у курсі за результатами конкурсного відбору, просимо аплікантів надати наступні документи: 
1) Резюме українською мовою (бажано також і англійською) із зазначенням досвіду роботи апліканта, насамперед в частині досвіду роботи у сфері виборів; 
2) Супровідний лист обсягом до 1 - 1.5 сторінки. У супровідному листі аплікант має: 
- пояснити свою мотивацію (основні причини, у зв’язку з якими аплікант вирішив взяти участь у курсі); 
- пояснити, яким саме чином знання та навички, отримані за результатами проходження навчання, зможуть бути використані в поточній роботі громадського об’єднання, яке представляє аплікант; 
- продемонструвати бажання працювати над виборчими питаннями у майбутньому з метою посилення спроможності громадського об’єднання, яке представляє аплікант. 
3) Короткий виклад побажань та очікувань від навчального курсу (до 0.5 сторінки). 

Вищезазначені документи просимо надсилати раднику з правових питань IFES Денису Ковриженку до 18-00 15 лютого 2013 року включно за адресою dkovryzhenko[at]ifes.org. У разі виникнення додаткових запитань просимо надсилати їх на цю ж адресу. 


Джерело : IFES

Автор : Tetiana Bibik
Просмотров: 702 | Добавил: Vlados | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Календарь
«  Январь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Мы в Facebook
Мы Вконтакте
Сайты партнеры
  • Фильтры для воды

  • Сайт города Доброполья

  • Національна компанія "Зробимо Україру чистою!"

  • "Териконфест"
  • Copyright MyCorp © 2024