Суббота, 20.04.2024, 14:09
ГО ДЦМ "ДОБРО"
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Наша кнопка
Разместите нашу кнопку у себя на сайтe

Описание сайта


Мини-чат
200
Форма входа
Наш опрос
Оцените деятельность городского головы
Всего ответов: 117
Главная » 2010 » Август » 16 » Міста діляться досвідом енергозбереження
13:28
Міста діляться досвідом енергозбереження

В Україні розпочато дослідження кращих практик з енергозбереження у житлово-комунальному господарстві на місцевому рівні. Дане дослідження здійснююєься Консалтинговим об’єднанням "Центр громадської експертизи” за підтримки Міністерствa з питань житлово-комунального господарства України. Дослідження проводиться в межах проекту "Кращі практики енергозбереження на місцевому рівні”, що фінансується Фондом "Східна Європа”.

Метою дослідження кращих практик є створення основи для реалізації проектів та поширення наявного успішного досвіду щодо впровадження енергозберігаючих технологій в житлово-комунальному господарстві міст України.

Воно передбачає збір інформації про кращі практики й існуючі проекти в сфері енергозбереження й енергоефективності на місцевому рівні, її узагальнення та подальше широке оприлюднення. Основним пріоритетом дослідження є виявлення проектів, які успішно реалізовані й уже призвели до відчутних результатів в одних містах та досвід яких можe бути використано в інших містах і регіонах України.

Додатково

проект "Кращі практики енергозбереження на місцевому рівні” спрямовано на пошук можливостей для допомоги українським містам в підготовці проектів і бізнес-планів для залучення бюджетного фінансування та інвестицій на реконструкцію об’єктів житлово-комунального господарства та підвищення його енергоефективнсоті.

Діяльність проекту зосереджуватиметься на декількох рівнях: центральному, що передбачає взаємодію з Міністерством з питань житлово-комунального господарства України під час відбору регіонів та міст для охоплення в межах дослідження; регіональному, на якому здійснюватиметься моніторинг інформації про існуючі кращі практики у сфері енергозбереження; та місцевому, що полягає у безпосередньому вивченні та описі кращих практик енергозбереження. В межах дослідження планується охопити щонайменше 16 регіонів та близько 40 міст України. Зібрана таким чином інформація буде використана для більш широкого аналізу ситуації щодо впровадження енергозбереження та енергоефективності у житлово-комунальному господарстві міст України.

За результатами реалізації проекту планується сформувати та оприлюднити базу даних з описом перспективних для впровадження проектів, а також кращих практик щодо енергозбереження у житлово-комунальному господарстві міст України.

Житлово-комунальне господарство на сьогодні залишається одною iз найбільш енергоємних галузей економіки України. Водночас через бюрократичні перепони та відсутність інвестиційної складової у тарифах на комунальні послуги житлово-комунальне господарство залишається одною iз найбільш відсталих та непривабливих для інвестування сфер.

Також варто нагадати, що реформа житлово-комунального господарства та підвищення енергоефектвності економіки України є одноми з головних пріоритетів для Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвику, а також інших міжнародних фінансових, та й не тільки, інституцій. Зважаючи на це, пошук перспективних проектів, вивчення та поширення інформації про кращi практики щодо енергозбереження у житлово-комунальному господарстві міст України набуває особливої актуальності.

Форма для підготовки стислого опису кращих практик додається.

За більш детальною інформацією звертайтеся:

Центр громадської експертизи
Директор проекту
Любомир Чорній

093-2460246
liubomyr.chornii@expertise.org.ua

Центр громадської експертизи – незалежний аналітичний Центр, діяльність якого спрямована на інформаційну, аналітичну та експертну підтримку здійснення системних змін як у публічному, так і в приватному секторі України.
Контакти

* Любомир Чорній
* Центр громадської експертизи
* liubomyr.chornii@expertise.org.ua
* 093 246 02 46

Файли

* [Image] eef_press-relise_2.doc 224.0 КБ

Просмотров: 960 | Добавил: Vlados | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Календарь
«  Август 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Мы в Facebook
Мы Вконтакте
Сайты партнеры
  • Фильтры для воды

  • Сайт города Доброполья

  • Національна компанія "Зробимо Україру чистою!"

  • "Териконфест"
  • Copyright MyCorp © 2024