Пятница, 26.04.2024, 11:28
ГО ДЦМ "ДОБРО"
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Наша кнопка
Разместите нашу кнопку у себя на сайтe

Описание сайта


Мини-чат
200
Форма входа
Наш опрос
Оцените деятельность городского головы
Всего ответов: 117
Главная » 2013 » Апрель » 18 » Старт кампанії міських екоінтервенцій “Бери і Роби”
23:31
Старт кампанії міських екоінтервенцій “Бери і Роби”

Старт кампанії міських екоінтервенцій "Бери і Роби”

Організатори:

УМКА (Українська молодіжна кліматична асоціація), М-клуб

 Молоді активісти соціальних еко-проектів з усієї України розпочали кампанію міських екоінтервенцій "Бери і Роби”. Організатори з Дніпропетровська, Києва, Львова, Полтави, Харкова та Хмельницького презентували концепції невеличких проектів, що позитивно впливають на довкілля, вдосконалюють міське середовище та об’єднують громаду в своїх містах. Головні напрямки - озеленення, альтернативна енергетика, переробка та освіта.

Проекти заплановані до втілення цієї весни. Досвід успішних практик у вигляді покрокових інструкцій активісти розмістять тут: take-and-make.org.ua. Вони готові поширювати ці ініціативи в інших містах, та за необхідності - консультувати активістів-початківців щодо "підводних каменів” екосоціальних проектів в Україні.

Ольга Мончак, голова УМКА та координаторка кампанії "Бери і Роби”, Київ:

Творчість та різноманітність - наша сила! Маємо проекти від благоустрою та озеленення закинутих сходів до побудови сонячних колекторів в орендованому гаражі - майстерні з енергоефективності. Не всі з нас професіонали, та методом "проб та помилок” адаптуємо світові практики під українську дійсність. Добре, що нас підтримують експерти - наприклад, ви знали, що для озеленення подвір’я багатоповерхівки необхідна згода 70% його жителів, а графіті можна "легалізувати”, лише якщо його колір співпадає з кольором в паспорті будинку?

Єфімов Сергій, член УМКА, та координатор "Морква Клуб”
Завдяки проекту "Бери і Роби” кожен зможе відчути свій вклад в забезпечення чистого майбутнього і змінити власне навколишнє середовище своїми руками. В рамках наших майстер класів та кінопоказів ми демонструємо легкість та доступність різноманітних практик з усього світу, направлених на створення світу, де повага до природи, її мешканців і ресурсів буде на першому місці.

Любов Колосовська, екоактивістка, Дніпропетровськ:

Ми проводимо екскурсії екостежкою Дніпровсько-Орельського заповіднику для жителів нашого міста не перший рік, і тепер були б раді поширити досвід по всій Україні. Важко повірити, але більшість людей, що відвідують екскурсію, стають екологічними активістами! Єднання з природою - чудовий інструмент для розбудови екологічного руху .

Наталія Трофімова, ініціатива "Друг Природи”, Харків

Дуже хотілося б, щоб сайт http://take-and-make.org.ua/ став не просто "бібліотекою” інструкцій, а хрестоматією з вирішення різноманітних екопроблем, з "тіпсами” та універсальною стратегією для нашої країни, яку можна підлаштувати під реалії окремих міст. Маючи голову на плечах та допитливий розум, з кожного проекту можна взяти максимум користі. Тобто, не ділячись нашим досвідом, ми зазвичай робимо його разовим, викидаючи на смітник витрачені ресурси. І чим тоді цей досвід кращий за пластикову пляшку в океані або лісі?  

Після презентації активісти УМКА провели майстер класи з виготовлення насіннєвих бомб та мохового графіті, а також переглянули серію короткометражних фільмів про міські екоінтервенції у світі.

Партнери кампанії:



Фотографії з події

Контакти:

Для преси:                  Катерина Бутко (093) 253-62-63

                                     kate.spos@gmail.com

Координаторка кампанії: Ольга Мончак (096) 111-25-44     

                                     olga.monchak@gmail.com


Просмотров: 819 | Добавил: Vlados | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Календарь
«  Апрель 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Мы в Facebook
Мы Вконтакте
Сайты партнеры
  • Фильтры для воды

  • Сайт города Доброполья

  • Національна компанія "Зробимо Україру чистою!"

  • "Териконфест"
  • Copyright MyCorp © 2024