Вторник, 23.04.2024, 19:30
ГО ДЦМ "ДОБРО"
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Наша кнопка
Разместите нашу кнопку у себя на сайтe

Описание сайта


Мини-чат
200
Форма входа
Наш опрос
Оцените деятельность городского головы
Всего ответов: 117
Главная » 2013 » Январь » 29 » У Донецьку чиновники та активісти обговорять ситуацію із реалізацією права на мирні зібрання в регіоні
12:33
У Донецьку чиновники та активісти обговорять ситуацію із реалізацією права на мирні зібрання в регіоні

 30 січня 2013р. об 11.00 за адресою вул.. Куйбишева, 143г, відбудеться круглий стіл «Свобода мирних зібрань: Європейські принципи та українські реалії», організований Всеукраїнською Ініціативою «За мирний протест!» та Донецьким правозахисним центром. На початку заходу заплановано брифінг для представників ЗМІ.

                        Того ж дня, з 14.00 до 18.00, експертами Ініціативи буде проведено тренінг для громадських активістів, присвячений практикам оскарження безпідставних судових заборон, неправомірних дій міліції під час мирних зібрань тощо.

 

Під час круглого столу відбудеться обговорення механізму громадського моніторингу дотримання свободи мирних зібрань та шляхів залучення громадськості до даного моніторингу. Окрім цього, буде розглянуто факти судових заборон мирних зібрань під час виборчого процесу 2012 року, а також антиконстуційні нормативно-правові акти місцевого рівня, що діють в Донецькій області, та успішні практики оскарження аналогічних рішень міських рад.

 

До участі у заході запрошені представники Управління внутрішньої політики та Управління Внутрішніх справ у Донецькій області, судді адміністративного суду, правозахисники, громадські активісти, представники громадських організацій, профспілок та рухів. 

Серед гостей круглого столу будуть присутні голова правління ВГО «Інститут Республіка» Володимир Чемерис, заступник голови ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив» Михайло Лебедь, член Консультативної ради при Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Михайло Каменєв.

 

Після круглого столу експерти Ініціативи «За мирний протест!» проведуть для активістів семінар «Теорія та практика застосування права на свободу мирних зібрань в Україні». До участі у семінарі запрошуються представники громадських організацій, профспілок, рухів та зацікавлені громадяни. Захід триватиме з 14.00 до 18.00 за адресою: вул.. Куйбишева, 143г (приміщення конференц-залу Академії АМІ).

 

Навчання буде проводитись на прикладах реальних успішних дій громадськості та судової практики. Під час семінару будуть висвітлені наступні питання:

-       визначення понять «мирне зібрання» та «свобода мирних зібрань»;

-       міжнародні стандарти свободи зібрань: Керівні принципи свободи зібрань та практика Євросуду, особливості регулювання мирних зібрань в Українському законодавстві;

-       найпоширеніші порушення свободи зібрань в Україні та алгоритми їх оскарження;

-       принципи успішної взаємодії з органами правопорядку під час мирних зібрань;

-       оскарження рішень про заборону мирних зібрань, оскарження місцевих положень.

 

Для участі в семінарі необхідно надіслати листа з темою «Мирні зібрання» на адресу: hrc.dn.ua@gmail.com до 29.01.13 включно. У листі вкажіть, будь ласка, ПІБ, контактний телефон та назву вашого обєднання/організації (якщо є).

Участь у семінарі є безкоштовною.

Якщо ви зацікавлені у формуванні системи громадського моніторингу за дотриманням свободи мирних зібрань, але не маєте можливості взяти участь у заході – будь ласка, зателефонуйте нам за тел..(066) 71 07 007 або надішліть листа на hrc.dn.ua@gmail.com.

 

Контакти для додаткової інформації:

Альона Ігнатьєва (050) 61 01 661

Олена Літвішко (097) 655 55 76

 

Про Всеукраїнську Ініціативу «За мирний протест!» а також про ситуацію з дотриманням права на мирні зібрання читайте докладно на сайті – www.zmina.org.ua.

Карта проїзду та подробиці про захід:

http://hrc.dn.ua

Просмотров: 635 | Добавил: Vlados | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Календарь
«  Январь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Мы в Facebook
Мы Вконтакте
Сайты партнеры
  • Фильтры для воды

  • Сайт города Доброполья

  • Національна компанія "Зробимо Україру чистою!"

  • "Териконфест"
  • Copyright MyCorp © 2024