Воскресенье, 28.04.2024, 00:19
ГО ДЦМ "ДОБРО"
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Наша кнопка
Разместите нашу кнопку у себя на сайтe

Описание сайта


Мини-чат
200
Форма входа
Наш опрос
Оцените деятельность городского головы
Всего ответов: 117
Главная » 2012 » Декабрь » 27 » Глобальний Power Shift у Стамбулі
12:57
Глобальний Power Shift у Стамбулі

Все почнеться так: сотні кліматичних лідерів зі всього світу зберуться в Стамбулі, щоб познайомитися особисто,  розвинути спільноту та підготуватися до нового року нових дій та стратегій для руху. Потім, протягом 2013 року, світ стане свідком безпрецедентної хвилі подій та мобілізацій.

 

Заповнити заявку на участь у Глобальному Power Shift можна тут.

Заявки приймаються до 4 січня 2012 року.

На Глобальному Power Shift ми будемо:

  • Поширювати та розвивати вміння з організації рухів для проведення жорстких і потужних кампаній.
  • Готуватися до проведення локальних Power Shift у себе в країні, після ініціюючої події в Туреччині.
  • Створювати політичну позицію, аналізувати та вивчати теорію змін.
  • Ділитися досвідом та дізнаватися про різні проблеми, що виникають перед кліматичними рухами різних країн/регіонів. Розробляти стратегії для подолання цих проблем.
  • Вибудовувати регіональне та міжнародне співробітництво та взаємодію.

Про рух:

У світу вичерпується час, щоб мобілізувати політичну волю, необхідну для вирішення кліматичної кризи. 2015 рік вимальовується на горизонті як найважливіший, критичний рік, в якому ми маємо діяти швидко і рішуче, щоб мати хоч якийсь шанс обмежити глобальне потепління на рівні нижче 2 °С, не кажучи вже про те, щоб повернутися до 350 часток на мільйон СО2 в атмосфері - необхідного рівня, про який стверджують вчені. Саміт Землі Ріо+20 в червні 2012 року мав стати відправною точкою трирічного прориву до 2015, але закінчився швидше ниттям, ніж вибухом.

2015 прийде і піде з таким самим ниттям, якщо міжнародний кліматичний рух не зуміє створити безпрецедентний рівень політичного тиску щодо дій для захисту клімату. Нам потрібна масова і стала демонстрація сили, яка руйнує статус-кво та вражає уяву громадськості.

Ця амбітна мета - в межах нашої досяжності. Разом з широким рядом різнопланових організацій, активістів і мереж громад майже в кожній країні на Землі, кліматичний рух володіє необхідним потенціалом для отримання глобальної хвилі суспільної підтримки. Тепер прийшов наш час реалізувати цей потенціал.

Глобальний Power Shift (GPS) розпочнеться з міжнародного саміту кліматичних лідерів - в основному молодих людей - в Стамбулі, Туреччина, 10-17 червня 2013 року. Саміт, тривалістю в тиждень, стане для нас можливістю вдосконалити навички, створити особисті зв’язки, розвинути спільноту, поділитися глобальним баченням змін, і створити стратегію організації різних акцій і подібних самітів вдома, в своїх країнах.

Це буде надихаюче, продуктивне і веселе зібрання більше 500 кліматичних активістів зі всього світу. Також воно стане початком нового прагнення підняти наші голоси проти кліматичної несправедливості. Подія стане каталізатором змін і можливістю для розвитку громад, з унікальною програмою, спрямованою на розвиток і поширення навичок, умінь і стратегій для зведення кліматичного руху в усьому світі на новий рівень.

Протягом наступних кількох місяців ми організуємо національні та регіональні саміти в одній країні за іншою. В залежності від розміру країни-організатора, зустрічі зберуть сотні або тисячі активістів і партнерів.

Національні саміти стануть можливістю побудувати або ініціювати національні кліматичні кампанії, розширити можливості учасників з усієї країни, дозволять їм повернутися додому добре підготовленими, для того щоб очолити локальні ініціативні групи. Місцеві групи, в свою чергу, інформуватимуть громадськість про реалії та шляхи вирішення проблеми зміни клімату, будуть втілювати в життя ці кампанії і рішення та почнуть набирати оберти для глобальних дій, що ведуть до 2014 і 2015 років.

Таким чином, в 2013 році і далі, разом ми зможемо приступити до втілення глобальної зміни балансу сил у суспільстві, якої так потребує наш світ, та ефективно протистояти кліматичній кризі.

Про організаторів:

Організація Глобального Power Shift була ініційована і в даний час проводиться 350.org, молодіжним, глобальним організованим кліматичним рухом, одним із засновників якого є екологічний письменник Білл МакKіббен. Ми співпрацюємо з широким колом партнерів зі всього міжнародного кліматичного молодіжного руху, не тільки щоб підготуватися до глобальної стартової події в Стамбулі, Туреччина, в червні 2013 року, але й організувати проведення національних заходів Power Shift та нових мобілізуючих кампаній по всьому світу протягом 2013 року.

Просмотров: 501 | Добавил: Vlados | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Календарь
«  Декабрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Мы в Facebook
Мы Вконтакте
Сайты партнеры
  • Фильтры для воды

  • Сайт города Доброполья

  • Національна компанія "Зробимо Україру чистою!"

  • "Териконфест"
  • Copyright MyCorp © 2024